BURSLULUK SINAVI HAKKINDA

BURSLULUK SINAVI HAKKINDA

- Bursluluk Sınavı 21 Nisan Pazar günü saat 10.00'da yapılacaktır.

- Sınava daha önceden başvurusu alınmış öğrenciler girebilecektir.

- Sınava başvurusu olmayan öğrenciler sınava giremeyeceklerdir.

- Sınav giriş yerleri https://www.meb.gov.tr/ilkogretim-ve-ortaogretim-kurumlari-bursluluk-sinavi-iokbs-basvuru-ve-sinav-giris-yeri-bilgileri/duyuru/33349/tr adresinden öğrenilebilir.

- Öğrenciler sınava giriş belgesi çıkarmayacak olup sınav giriş belgeleri öğrencinin sınava gireceği okulda sırasının üzerinde hazır bulunacaktır.

- Sınav başladıktan sonra ilk 15 dk.ya kadar geç kalan öğrenciler sınava alınacak olup daha sonra gelenler sınava alınmayacaktır.

- Sınavın ilk 30 ve son 15 dk.sı hiçbir öğrenci sınav salonunan çıkamayacaktır.

- Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30'da sınav giriş yerlerinde hazır bulunacaklardır. Öğrenciler, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) kontrolü yapılarak sınava alınacaklardır.

- Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

- Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir

- Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. doküman, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır. Öğrencilerin bu araçlarla sınava alınmayacağı, sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavının tutanakla geçersiz sayılacağı hususunun mutlaka duyurulması gerekmektedir. Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

 - Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

16.04.2024 391